Historie

09 nov: Omvisning på Kampen

Denne uken ble hele kontoret med på omvisning på kampen. Robert og Birger, to av de som startet kontoret, har gjort mye arbeid i dette området. Robert bor der fortsatt og er svært aktiv i lokalmiljøet. På 70 tallet ble ikke alltid de eldre bygnignsmiljøene verdsatt, og det foregikk et rivingshyseri over hele Oslo. Planene for Kampen var nemlig ganske så deprimerende, men Robert og Birger var drivende i å snu lite bevaringsvennlige planer for Kampen, og fikk sammen med lokale ildsjeler utviklet en ny bevaringsplan i 1982.Vi besøkte flere prosjekter som kontoret hadde arbeidet med – blant annet Robert sitt hjem! Omvisningen ble avsluttet med middag på Kampen Bistro, som ligger i 2.etg på Kampen Bydelshus – et viktig prosjekt i Enerhaugen sin historie.

Portrett av de nye partnerne

01 jan: generasjonsskifte på trappene

Det er ikke så mange år til de 3 grunnleggende partnerne trer av med pensjon, og i den forbindelse blir det tilbudt partnerskap til Ines Habrecht, Espen Heier og Lars Gammelager. I tillegg gjøres det endringer i struktureringen av organisasjonen, slik at alle som har vært ansatt hos Enerhaugen i mer enn 1 år får mulighet til å kjøpe aksjer, og dermed muligheten til å investere i framtiden til kontoret og sterkere tilhørighet til fellesskapet.
Luciafeiring i nye kontorlokaler

01 jan: Nytt kontor i Trondheimsveien

I 2015 flytter kontoret igjen, 200 meter bort til større lokaler i Trondheimsveien 100. Det er flott å få nye lekre lokaler, og gøy at der de gamle kontorbyggene i Fjellgata 30 rives, oppføres det nye flotte leiligheter som kontoret har tegnet.
Konsert med Ompakara på kontoret

01 jan: Enerhaugen feirer 25 år

Etter et par år i lokalene i Dælengengata er tiden inne for å feire hele 25års fartstid for arkitektene som startet på Enerhaugen. Festen holdes på kontoret med høy stemning og svingene musikk fra Ompakara.
Oppussing av de nye kontorlokalene i Fjellgata. Maling av kontordisk

01 jan: Vi flytter til Fjellgata

Etter mange fine år i Sørligata flytter Enerhaugen Arkitektkontor vekk fra Enerhaugen, men holder seg til østkanten av byen. Ny plassering blir Fjellgata 30, like i nærheten av Carl Berners plass.
Portrettbilde av Rune Slaastad og Bente Nygård

01 jan: Nye partnere

Kontoret er igjen i godt gjenge og flere nye medarbeidere er ansatt. Tiden er moden for å invitere flere partnere med på laget. I 2002 blir Rune Slaastad og Bente Nygård tilbudt partnerskap og takker ja til å bli en del av kontorets ledelse i tiden framover.
Kontorets fire medarbeidere i gummibåt

01 jan: Enerhaugen ror seg ut av hardt vær

Det så mørkt ut en stund, men i oppblåsbar livbåt og med en ny ansatt ser Enerhaugen Arkitektkontor atter lysere på tilværelsen og oppdragsmengden, og årene framover skal bringe stødig vekst og nye utfordringer. Det var omstillingsmarkedet med offentlige tiltaksmidler som gjorde det mulig å utvide oppdragsmengden med utradisjonelt arkitektarbeid og komme oss over kneika. Vi deltok i sekretæriatsfunksjoner i Miljøbyen Oslo, Akerselva Miljøpark og som planleggere i Bydel Gamle Oslo. Kontoret arrangerte bl.a. et ettårig kurs innen kulturminnevern for arkitekter som var rammet av arbeidsledighet i samarbeide med Byantikvaren.
Birger, Robert og Harald

01 jan: kontoret skjæres inn til beinet

Det ble lenge forsøkt å beholde en kontormedarbeider, men fånyttes. På julekortet fra 1993 satt kun gründerne Birger, Robert og Harald igjen, før markedet igjen begynte å ta seg langsomt opp mot midten av 1990-tallet.
Gruppebilde av kontoret fra 1989

01 jan: mørkere tider

Omkring 1990 kollapset det nasjonale byggemarkedet og kontoret måtte gjennomføre en gradvis og smertefull nedbemanning og nedbygging. Bank og revisor så mørkt på vår framtid, og rådet oss til å gi opp og finne på noe annet. Mannskapet til Harald, Robert og Birger minsker, men på julekortet av 1989 er 6 drevne damer stadig med på å holde skuta flytende. I tillegg til hammer og brekkjern er det tatt i bruk høyteknologiske verktøy som computer-maskin og den nyskapende tegneprogramvaren "Jonathan".