Scroll Top

02 mai: Bystyret i Oslo vedtar detaljregulering for Grønvollkvartalet

Bystyret i Oslo godkjenner reguleringsplanen for Grønvollkvartalet. Nordr kan nå realisere 400 nye miljøriktige og fremtidsrettede boliger i et nytt nabolag på Helsfyr.

Enerhaugen Arkitektkontor har vært reguleringsarkitekt og bistått Nordrs forslag til reguleringsplan for Grønvollkvartalet. Når det nå endelig er vedtatt, kan Enerhaugen Arkitektkontor fortsette arbeidet med dette omfattende prosjektet og skape et helhetlig, levende nabolag på Helsfyr.

Prosjektet ligger meget sentralt på Helsfyr, med Fyrstikktorget som nærmeste nabo og består av ca 400 boliger, barnehage og omkring 2000 kvadratmeter med butikk- og kontorareal. Det skal etableres et nærmiljølokale til beste for nabolaget, og det legges vekt på å få til spennende og utadrettet virksomhet for å skape nytt liv i området.

Nordr ønsker at prosjektet skal få en tydelig og litt annerledes profil med felles takterrasser for dyrking av mat, broer mellom bygg på takplan, og BREEAM miljøsertifisering. Vi ser frem til å bistå Nordr videre i dette arbeidet.

03

14 sep: Telesentralen på Torshov

Transformasjon av industribygg til boligformål hvor byggets identitet, arkitektur og historie bevares og revitaliseres. Eksisterende bygningsmasse gir rom for å skape bokvalitet utover standard løsninger.

Hans Nielsen Hauges gate 29C ble oppført som Oslo Telefonsentral / Åsen sentralen i 1950-53, etter tegninger fra arkitekt Nils Holter.

17886788_1

09 jun: OBOS Bærekraftpris 2020 til Manglerud borettslag

Manglerud borettslag vant OBOS Bærekraftpris 2020!
 
Av mange tiltak i borettslaget er fasadene rehabilitert med superisolasjon, takene er tekket om, alle bygg er drenert og masser er gjenbrukt i landskapsutformingen på tomten. Borettslaget hadde store problemer med overvann, og det er etablert et nytt damanlegg som både håndterer overvannet og som har laget nye sosiale soner og rekreasjonsområder for beboerne.
 
Rehabilitering av eksisterende bygningsmasse, og særlig større borettslag, er noe vi jobber mye med på kontoret. 80 % av byggene vi skal bo i i 2050 er allerede bygget. Det betyr at potensialet for utbedring – både miljømessig, sosialt og økonomisk – er kjempestort!
 
https://www.obos.no/dette-er-obos/nyheter/best-pa-miljo-vant-obos-barekraftpris 
9788215034430_d3e98ee4c8abc3cf8926182cd5ce503e

19 mai: Bok: Barnehagens fysiske inne- og utemiljø

Vår dyktige kollega og en av grunnleggerne av Enerhaugen arkitektkontor, Birger Dahl, er også en av Norges fremste eksperter på barns fysiske omgivelser. Her er resultatet av det siste forskningsprosjektet han har deltatt i, EnCompetence. Det har resultert i boka «Barnehagens fysiske inne- og utemiljø».

EnCompetence er et kompetanseprosjekt med en praktisk tilnærming, der målet har vært å undersøke hvordan barn interagerer med og bruker miljøet rundt seg i lek og aktivitet, og hvordan miljøet bidrar til å fremme lek, læring, psykososial og fysisk helse. I tillegg har det blitt utviklet praktiske verktøy og kriterier for hvordan man kan forbedre det fysiske miljøet i eksisterende og planlagte barnehager.

Som arkitekter med stort hjerte for faget vet vi hvor viktig gode omgivelser er, og hvordan disse kan hemme eller fremme lek og læring. Vi er stolte over å ha denne solide kompetansen med på laget!

EnCompetence er et samarbeidsprosjekt mellom DMMHOsloMet – Oslo Metropolitan UniversityEspiraLæringsverkstedetTrondheim kommune og Nasjonalt kunnskapssenter for barnehager.

Haukåsen_WEB9

30 apr: Nye Haukåsen skole

Vi kan endelig fortelle at Enerhaugen sammen med ZINC interior vant konkurransen om Nye Haukåsen skole!

Nye Haukåsen skole blir en byomfattende spesialskole med undervisningstilbud fra barnehage til videregående. I tillegg til spesialtilpassede undervisningslokaler skal skolen ha terapibasseng, gymsal og ulike aktivitetsrom. Det er høyt fokus på universell utforming og skolen er utformet og tilpasset terrenget slik at alle nivåer har direkte utgang til uteoppholdsarealer.

Siden høsten 2019 har vi jobbet med forprosjekt og regulering og planforslaget er nå sendt inn. Nå jobber vi videre med et utrolig givende og meningsfylt prosjekt.